Help! Wat trek ik mijn baby aan in bed?

  • Geplaatst op
  • Door Kidooz
Help! Wat trek ik mijn baby aan in bed?

Slaapzak met of zonder deken?
Een slaapzak zorgt ervoor dat jouw kindje comfortabel kan slapen. Met een slaapzak kan jouw kindje zich namelijk minder makkelijk omrollen van de rug naar de buik, moeilijker uit bed klimmen en zich niet bloot woelen.

Let goed op de volgende punten bij het gebruik van een slaapzak:

  • Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de slaapzak goed past en vooral niet te groot is. De armsgaten en halsopening mogen niet te groot zijn, zodat je kindje niet weg kan zakken in de slaapzak.
  • De ritssluiting dient van beneden naar boven open te gaan. Dit voorkomt dat de grootte van de halsopening kan variëren en je kindje de sluiting makkelijk kan openen.

Bij het gebruik van een winterslaapzak in combinatie met een pyjama of romper is ander beddengoed vaak overbodig. Op de warmere dagen kun je de zomerslaapzak met een lakentje of dunne deken gebruiken, mits je deze stevig en kort opmaakt. 
Wil je ook meer tips over hoe je een ledikantje opmaakt?

Mag ik fleece gebruiken bij mijn baby?
Uit onderzoek is gebleken dat het niet zozeer uitmaakt van welk materiaal het dekentje is gemaakt, maar dat de dikte van de deken bepalend is voor hoe warm deze is. Wol, katoen en fleece hebben stuk voor stuk goede en minder goede eigenschappen als het gaat om luchtdoorlaatbaarheid, vochtregulatie, warmteweerstand, drapeerbaarheid en invloed van wassen. De dekens die wij leveren zijn licht, lekker warm en ademend. 
Bron: Little Dutch