Menu
0
vóór 23:45 besteld = dezelfde dag verzonden
achteraf betalen mogelijk
gratis verzending vanaf 35 euro {nl}
gratis retourneren*
18Aug2020
Het ideale speelgoed per leeftijd

Het ideale speelgoed per leeftijd

Door: KidoozReacties: 0

Een kindje ontwikkelt zich de eerste levensjaren lichamelijk ontzettend snel. Speelgoed kan hier op verschillende manieren bij helpen. We geven je graag wat tips over welk speelgoed in welke fase goed is om mee te spelen en waarom. Niet alleen handig om als ouder te weten, maar ook als je het lastig vindt om te bedenken wat je als verjaardagscadeau kan geven.

0 – 3 maanden
In de eerste drie maanden liggen baby’s voornamelijk op de rug met gebogen armen en benen. Ze zijn nog niet in staat om bewuste bewegingen te maken, maar door het grijpreflex kunnen ze wel iets van je aanpakken, zoals een zachte knuffel. De ogen ontwikkelen zich ook steeds beter in deze periode. Speelgoed met contrasterende kleuren of een boxmobiel, waar ook nog eens geluid uitkomt is voor deze leeftijd prachtig om naar te kijken!

3 – 6 maanden
Er ontwikkelt lichamelijk veel en er valt een hoop te ontdekken voor baby’s op deze leeftijd. Bewegingen worden doelgerichter en kindjes kunnen nu ook een tijdje op hun buik blijven liggen. Aan een babygym of speelkleed zal nu veel plezier worden beleefd. Ook gaat de aandacht nu steeds meer naar geluiden. Een rammelaar of knisperspeelgoed is daarom goed speelgoed voor deze fase.  

 

6 – 12 maanden
De motorische ontwikkelingen van baby’s vanaf een half jaar groeit enorm. Ze worden zich steeds bewuster van het eigen lichaam en wat het allemaal kan. In deze fase gaan kindjes omrollen, kruipen, misschien even staan of zelfs lopen! Speelgoed dat de aandacht trekt in deze leeftijdsfase heeft verschillende structuren en kleuren. Zo is een zachte activiteitenkubus of buggyboekje fijn speelgoed waar veel te ontdekken valt.

1 – 2 jaar
De meeste kindjes kunnen rond hun eerste levensjaar zelf lopen, maar soms is er nog wat hulp nodig. Om de ontwikkeling van het evenwicht te stimuleren, is een houten kar om zelf te duwen ideaal. Ook zijn kindjes vanaf deze leeftijd goed in staat om eenvoudige puzzels of stapeltorens te maken. De oog-handcoördinatie wordt ook gestimuleerd door het spelen met blokken in verschillende vormen. 

 

 

2 - 3 jaar
Bepaalde interesses komen nu duidelijker naar voren. Zo kunnen auto’s, dieren of poppen nu favoriet zijn om mee te spelen. Ook wordt het makkelijker om de aandacht wat langer vast te houden en vinden kindjes het heerlijk om voorgelezen te worden. Dit is tevens een goede manier om woordjes te leren.

3 – 4 jaar
In deze leeftijdsfase hebben kindjes goed door wat ze zelf kunnen én vinden ze het prachtig om alles na te doen wat ze om zich heen zien. In een eigen houten keuken kunnen ze zelf doen wat ze dagelijks zien bij papa of mama. Ook rollenspellen worden op deze leeftijd goed ontwikkelt, zoals vadertje & moedertje of doktertje spelen. Maar ook spelen met het poppenhuis, waar de fantasie geen grenzen kent, is een favoriet op deze leeftijd.

 

Bron: littledutch.nl

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.