Menu
0
vóór 23:45 besteld = dezelfde dag verzonden
achteraf betalen mogelijk
gratis verzending vanaf 35 euro {nl}
gratis retourneren*
12Jul2018
Hoe overleef je...

Hoe overleef je...

Door: LillyReacties: 0
Volgende week gaan wij op vakantie, we rijden zo’n 1600 km naar Spanje. Van jongs af aan hebben wij onze kinderen meegenomen op lange vlieg- en autoreizen. In de loop der jaren hebben wij geleerd om op tijd te stoppen – voordat ‘de bom’ barst. Hoe overleef je zo’n rit met kinderen?
Mijn tips:
Tip 1: Verstand op nul!
Je weet dat je een lange autorit gaat maken dus stel je daarop in. Een goede voorbereiding is het halve werk. Kinderen hebben het na zes uur rijden vaak wel gezien. Als je mazzel hebt gaan ze slapen, maar ik ga daar vooraf vooral niet vanuit. Dan kan het altijd meevallen! Toen ze nog heel klein waren reden we vooral ’s nachts. Maar papa en mama willen ook graag fris en fruitig aan de vakantie beginnen dus dat doen we nu niet meer.
Tip 2: Bereid je kinderen alvast voor op de reis
Onze kinderen vinden het helemaal niet erg om lang in de auto te zitten. Ze vinden het altijd juist erg leuk! Vooral de overnachtingen in het hotel zijn een feestje. Zoonlief vraagt nu al wanneer we gaan want hij heeft zo’n zin in een ontbijtje. De voorpret begint bij ons al vroeg. We bedenken samen wat we onderweg kunnen doen of mee kunnen nemen. Ik laat de kinderen foto’s of een filmpje zien van de bestemming zodat ze weten waar we naartoe gaan.
Tip 3: Vermaak voor onderweg
Vermaak voor onderweg is misschien wel het belangrijkste. Zo kocht ik van de week allemaal autospelletjes voor onderweg: autobingo, vakantiekaarten kleuren, een old school flipperspel en tijdschriften zoals de Donald Duck en Bobo. De kinderen vullen hun eigen trolley met knuffel, speelgoed, een dekentje en/of kussentje, kleurboek met kleurtjes en speelgoed en deze gaat mee achterin in de auto. Ik neem nog een kwartetspel mee zodat we ook nog een gezamenlijk spelletje hebben voor onderweg.
En niet vergeten: nieuwe films op de iPad zetten, de Nintendo opladen en luisterboeken voor in de auto meenemen.
Tip 4: No stress!
Kinderen hebben niks aan een vader en moeder die gestrest zijn. Zodra we de voordeur achter ons dichttrekken hebben we vakantie. We rijden graag door maar stoppen ook op het juiste moment. In het verleden zijn we wel eens te lang doorgereden, konden we vervolgens geen hotel vinden, reden we in een file en was het bonje. Niet leuk! Als de kinderen slapen kan de bijrijder ook een dutje gaan doen, een boekje lezen of een film kijken.
Tip 5: Zorg voor voldoende eten en drinken
Je zal maar in de file rijden met een dorstig kind. Voldoende water meenemen is een must! Ook voor de chauffeur en de bijrijder. Ik neem ook een zakje snoepjes mee, lolly’s en rijstwafels. Vooral dingen die niet teveel plakken en smeren. Ook appels, druiven en komkommer gaan mee.
Voor de stops maak ik wraps of koude pannenkoeken, een koud eitje, koude pastasalade of stukjes worst en kaas. Het eten aan de snelweg is vaak heel vies en overal hetzelfde: vet, klef en duur. Daarom bereid ik thuis alvast onze eigen lunch. Vergeet de koffie of thee niet!
Tip 6: Zorg voor voldoende stops
Wil je het gezellig houden? Zorg dan voor voldoende stops! Benen strekken, rennen, een plas doen of even wat eten en drinken. Rustig een kopje koffie drinken en weer gaan met die banaan. Trouwens: vermijd ook de drukte door niet op zwarte zaterdagen te gaan rijden. Vertrek, als het kan, op een doordeweekse dag.
Bron: Linda Bosscher/ouders van nu.nl

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.